ពេលវេលាមានផ្ទៃពោះ ជាពេលវេលាដ៏សំខាន់បំផុតសម្រាប់ស្ត្រី និងទារក។ ដូច្នេះប្រសិនបើអ្នកមានផ្ទៃពោះ អ្វីដែលសំខាន់ អ្នកត្រូវយកចិត្តទុកដាក់ចំពោះអាហារគ្រប់យ៉ាងដែលអ្នកដាក់ចូលមាត់។
ការមានផ្ទៃពោះអាចប៉ះពាល់ដល់ប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ ធ្វើឱ្យអ្នក និងកូនរបស់អ្នកងាយនឹងឆ្លងវីរុស បាក់តេរី ដែលបណ្តាលឱ្យកើតជំងឺផ្សេងៗ។ មានប្រភេទផ្លែឈើមួយចំនួន អ្នកគួរចៀសវាងក្នុងកំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ។ អ្នកចង់ឱ្យកូនមានសុខភាពល្អ ហេតុនេះអ្នកមិនត្រូវខកខានមើលការណែនាំខាងក្រោមឡើយ៖
ចៀសវាងផ្លែល្ហុង
ជាការពិតណាស់ ការបរិភោគល្ហុងអាចធ្វើឱ្យរលូតកូន ឬសម្រាលកូនបានលឿន។ ជាពិសេស ល្ហុងខ្ចី ឬស្រគៀលសម្បូរទៅដោយជាតិជ័រ ធ្វើឱ្យស្បូនកន្រ្តាក់។
តែទោះបីជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ល្ហុងទុំមានប្រយោជន៍បំផុតចំពោះស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ។ ល្ហុងខ្ចីសម្បូរទៅដោយវីតាមីន C និងសារធាតុចិញ្ចឹមល្អៗមួយចំនួនទៀត ដែលការពារអាការៈពេលមានផ្ទៃពោះដូចជា ឆ្អល់ក្តៅចុងដង្ហើម និងទល់លាមក។ ល្ហុងទុំលាយទឹកឃ្មុំ និងទឹកដោះគោក៏ជាឱសថដ៏ល្អបំផុតសម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះដែរ ជាពិសេសក្នុងកំឡុងពេលបំបៅដោះកូន។
ចៀសវាងផ្លែម្នាស់
ការទទួលទានម្នាស់ក្នុងពេលមានផ្ទៃពោះពិតមិនល្អឡើយ ដូច្នេះអ្នកគួរចៀសវាងការបរិភោគផ្លែម្នាស់។
ម្នាស់សម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រូមេឡេន (bromelain) បណ្តាលឱ្យកស្បូនទន់ ឆាប់សម្រាលកូន។
ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះអាចទទួលទានម្នាស់ក្នុងបរិមាណល្មម វានឹងមិនប៉ះពាល់ដល់ការសម្រាលឡើយ លើកលែងតែស្ត្រីមានផ្ទៃពោះត្រីមាសដំបូង។
ចៀសវាងផ្លែទំពាំងបាយជូរ
អ្នកជំនាញវេជ្ជសាស្ត្រមួយចំនួនបានហាមស្ត្រីមានផ្ទៃពោះទទួលទានផ្លែទំពាំងបាយជូរ អ្នកជំនាញខ្លះទៀត ណែនាំឱ្យស្ត្រីមានផ្ទៃពោះទទួលទានវា។ អ្នកជំនាញភាគច្រើនហាមប្រាម ដោយសារថ្នាំសម្លាប់សត្វល្អិតបាញ់លើដើមទំពាំងបាយជូរ។
តែការទទួលទានផ្លែទំពាំងបាយជូរក្នុងកំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះក៏អាចផ្តល់សារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗដូចជា វីតាមីន A និង C។ ដូច្នេះអ្នកត្រូវទៅនិយាយជាមួយវេជ្ជបណ្ឌិតអ្នក មុនពេលអ្នកសម្រេចចិត្តញ៉ាំទំពាំងបាយជូរក្នុងពេលមានផ្ទៃពោះ។
ចៀសវាងផ្លែឈើមិនទាន់បានលាងសម្អាត
អាហារមានអនាម័យ ជារឿងមួយសំខាន់បំផុតចំពោះស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ ដើម្បីចៀសវាងការឆ្លងមេរោគ។ ផ្លែឈើជាអាហារមួយដ៏ចាំបាច់សម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះគ្រប់រូប៕
Post a Comment