ការមានផ្ទៃពោះ ជាពេលវេលាអ្នកត្រូវទទួលខុសត្រូវលើអ្វីដែលអ្នកញ៉ាំ។ សរុបមក វានាំឱ្យខូចសុខភាពទាំងម្តាយ និងកូន។ មានអាហារជាច្រើនដែលអ្នកគួរញ៉ាំ ឬគួរចៀសវាងពេលមានផ្ទៃពោះ ជាពិសេសការទទួលទានទំពាំងបាយជូរ ជាប្រធានបទស្មុគស្មាញមួយដែលគួរតែពិភាក្សាឱ្យលម្អិត។
ការទទួលទានផ្លែទំពាំងបាយជូរក្នុងកំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះនឹងទទួលបានទាំងគុណសម្បត្តិ និងគុណវិបត្តិ។ ផ្លែឈើនេះមានផ្ទុកនូវសារធាតុចិញ្ចឹមខ្ពស់ អាចជំនួយដល់សុខភាពទាំងម្តាយ និងកូន។ ទំពាំងបាយជូរផ្ទុកជាតិទឹក ៨៥% ជាតិស្ករពី ១០-៣៣%(គ្លុយកូស និងហ្វ្លាក់តូស) អាស៊ីតហ្គាលិក អាស៊ីតស៊ីលីសិក អាស៊ីតផូស្វ័ររិច សាលីសាឡិច អាស៊ីតជូរ អាស៊ីតអុកសាឡិច អំបិលកាលី សមាសធាតុតានីន ម៉ាញ៉េស្យូម កាល់ស្យូម និងវីតាមីន B1 B2 B6 B12 A C ព្រមទាំងអង់ស៊ីម។
ខាងក្រោមនេះនឹងរៀបរាប់បង្ហាញពីគុណសម្បត្តិ និងគុណវិបត្តិនៃការទទួលទានផ្លែទំពាំងបាយជូរក្នុងកំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ៖
គុណសម្បត្តិនៃការទទួលទានផ្លែទំពាំងបាយជូរក្នុងពេលមានផ្ទៃពោះ
ទំពាំងបាយជូរមិនត្រឹមតែផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ដល់ម្តាយប៉ុណ្ណោះទេ តែក៏ដល់កូនផងដែរ។ រៀនញ៉ាំទំពាំងបាយជូរក្នុងកំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ ដើម្បីជួយឱ្យគភ៌មានសុខភាពល្អ។
ទំពាំងបាយជូរល្អសម្រាប់ក្មេង
- ក្មេងទទួលទានទំពាំងបាយជូរច្រើន ជួយឱ្យភ្នែកភ្លឺ ព្រោះវាមានផ្ទុកវីតាមីន A និងសមាសធាតុ ហ្វ្លេវ៉ូណុលជំនួយភ្នែក។
- វត្តមានរបស់វីតាមីន B ក្នុងផ្លែឈើនេះ អាចជួយសម្រួលដល់ការរំលាយអាហាររបស់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ ដូច្នេះគភ៌នឹងទទួលបានសារធាតុចិញ្ចឹមច្រើនពីម្តាយ។
- ទំពាំងបាយជូរក៏មានផ្ទុកធាតុហ្វូឡាត ជួយការពារពីបញ្ហាក្នុងសរសៃប្រសាទ ជួយឱ្យទារកគេចផុត ពីពិការភាព។
- អំបិលកាលី និងសូដ្យូមក្នុងទំពាំងបាយជូរ អាចជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធសរសៃប្រសាទ និងអាស៊ីត ផូស្វ័ររិច ជួយឱ្យសែនរបស់ក្មេងកាន់តែប្រសើរឡើង។
ទំពាំងបាយជូរល្អចំពោះស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ
ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះងាយនឹងឈឺចាប់ក្នុងពោះ ដែលអាចព្យាបាលបានដោយការទទួលទានផ្លែទំពាំងបាយជូរ ព្រោះវាមានផ្ទុកធាតុម៉ាញ៉េស្យូម។
ជាតិសរសៃក្នុងទំពាំងបាយជូរជួយឱ្យម្តាយរំលាយអាហារបានយ៉ាងងាយស្រួល។
- ផឹកទឹកទំពាំងបាយជូរ ១កែវ ដើម្បីកាត់បន្ថយភាពតានតឹងរបស់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ និងមុនពេល ចាប់ផ្តើមសម្រាលកូន
- សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មក្នុងផ្លែទំពាំងបាយជូរក៏ជួយការពារម្តាយពីការឆ្លងមេរោគ ធ្វើឱ្យភាព ស៊ាំរឹងមាំ
- ការផឹកទឹកទំពាំងបាយជូរជាប្រចាំ អាចជួយទប់ទល់នឹងការឡើងជាតិកូឡេស្តេរ៉ុលរបស់ស្ត្រីមាន ផ្ទៃពោះ
- វត្តមានរបស់សារធាតុប្រឆាំងការរលាកក្នុងទំពាំងបាយជូរ អាចជួយព្យាបាលបញ្ហាឈឺសន្លាក់ ដៃជើង និងជំងឺហឺត
គុណវិបត្តិនៃការទទួលទានផ្លែទំពាំងបាយជូរក្នុងកំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ
- ជាពិសេស ទំពាំងបាយជូរខ្មៅ បង្កបញ្ហាដល់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ ព្រោះវាមានសំបកក្រាស់ ពិបាករំលាយ ធ្វើឱ្យប្រព័ន្ធរំលាយអាហារចុះខ្សោយ ពេលចម្រាញ់វាឱ្យទៅជាសារធាតុសម្រូប។
- ជាតិជូររបស់ទំពាំងបាយជូរធ្វើឱ្យស្ត្រីមានផ្ទៃពោះងាយនឹងឆ្អល់ក្តៅចុងដង្ហើម។ ការទទួលទាន ទំពាំងបាយជូរច្រើនពេក នាំឱ្យចង់ក្អួត និងក្អួតចង្អោរ។
- ប្រសិនបើស្ត្រីមានផ្ទៃពោះញ៉ាំវាច្រើនពេក កម្តៅក្នុងពោះនឹងកើនឡើង បណ្តាលឱ្យរាករូស។ ការរាក នេះធ្វើឱ្យរាងកាយបាត់បង់ជាតិទឹក៕
Post a Comment